XVIII Curs Internacional de Nanbudo a Barcelona.

XVIII Curs Internacional de Nanbudo a Barcelona.

Doshu Soke Yoshinao Nanbu i la capital catalana

Un cop més , el passat mes de novembre, Barcelona va rebre el tradicional esdeveniment de l’any en matèria de Nanbudo a Catalunya. Doshu Soke Yoshinao Nanbu 10ºDan, fundador de Nanbudo, viatja a la capital catalana per impartir un curs internacional de Nanbudo.

És de tots ben sabut que el Doshu Soke  Nanbu sempre ha mostrat el seu interès i preferència per viatjar a Barcelona pel seu atractiu com a ciutat, la seva cultura i la seva gent, però també per ser una ciutat de projecció nacional com internacional. Amb el seu compromís d’afavorir i projectar el Nanbudo a terres catalanes, Doshu Soke Nanbu ens ve a visitar des de l’any 1996 per impartir els seus cursos amb el suport i organització de l’Associació Catalana de Nanbudo.

 

Presència internacional

Sota el mateix criteri i atracció, la presència internacional ha estat determinant i massiva en el curs. Nanbudokes de diferents nivells procedents de França, Croàcia, Suïssa, Escòcia,Noruega, entrena altres, han aportat un valor i reconeixement important, primer en quan a l’importància d’assistir a les ensenyances del mestre fundador i l’altra d’afavorir un ambient de diversitat i unió al mateix temps. En la mateixa línea, també valorar la presència de nanbudokes espanyols,acompanyats principalment per Mariano Carrasco i Sergio Medina, entre altres. I com no podia ser d’altra manera, remarcar l’important i imprescindible  presència del Nanbudo català, vinguts de Barcelona, Lleida, Tarragona  i Girona.

 

Trobada FCK / WNF / ACN

Aprofitant l’estància del Mestre Nanbu, el President de la Federació Catalana de Karate (FCK), el Sr. Josep Bosch Espinalt, va oferir un sopar de benvinguda al mestre i als seus diferents representants. En aquesta trobada es va representar el reconeixement , recolzament i unitat de les diferents entitats federatives. Entre els presents estava el President de la Worldwide Nanbudo Federation (WNF), el Sr. Jean Paul Renucci, així com el seu Secretari i Tresorer, els Sr. Jean Maire Mangili i Jean Jacques Jobin. Així mateix i com no podia ser d’altra manera, la del President de l’Associació Catalana de Nanbudo, el Sr. Jesús Morreres López.

 L’ambient va ser familiar , constatant la bona sintonia entre els presents, una sintonia sustentada en la finalitat de recolzar i potenciar valors comuns, els fonaments més essencials de les Arts Marcials. En aquest mateix context, es va posar en valor als Mestres que fan possible aquesta missió.

 

 

Col·laboracions

Com a cada edició, no podia faltar la col·laboració i recolzament de la Federació Catalana de Karate per avalar, el que ells consideren un esdeveniment important i remarcable, a un mestre de reconeixement mundial. En la mateixa línea, ens va esponsoritzar un any més FUJIMAE, una marca especialitzada en venta de productes per a les arts marcials i esports de combat, una marca de referència per a l’esponsorització de la majoria d’esdeveniments importants en tots els àmbits territorials.

Continguts tècnics

A pocs mesos de cumplir els 40 anys de la creació del Nanbudo, el Mestre Nanbu ens ha anat mostrant els diferents aspectes tècnics que caracteritzen l’escola i la seva progressió evolutiva. Després de conèixer i treballar en aquets últims anys les últimes tendències tècniques creades pel mateix fundador,aquest any ens ha proposat retornar a les formes originals que  va configurar en  la seva primera etapa de la seva obra. Amb l’assistència tècnica  dels Dai Shihan Stéphane Carel (França), Mariano Carrasco (Espanya) i  Leo Rafolt (Croacia), es va portar a terme la didàctica i pràctica de les diferents combinacions chokusen , kaiten, etc… així com els randoris kaiten no kata, entre altres. En la mateixa línea, també es va aprofundir en diferents kates de nivell superior com Seipai, Sanpo-sho, Sanpo-dai i Kaguai Hime, mostrant la diversitat de tendències.

 

L’ACN organització.

Com a cada any, l’Associació Catalana de Nanbudo, amb el seu equip organitzatiu configurat per varis nanbudokes, han anat millorant els diferents fronts per afavorir, en un primer lloc, l’estància i mitjans a Barcelona del Doshu Soke Nanbu en la seva instrucció i en  segon lloc,  i no menys important, facilitar l’experiència als nanbudokes presents de gaudir de la proximitat del seu mestre fundador i la seva estància a la capital catalana.

 

 

Agraïments

No volem acabar aquesta crònica sense agrair en primer lloc als diferents participants actius en aquets esdeveniment d’important transcendència. En primer lloc, al propi Mestre Doshu Soke Nanbu per  venir un cop més a Barcelona, als Dai Shihan per assistir al mestre, als diferents responsables de club nacionals i sobretot internacionals, a la direcció de la FCK per el seu recolzament. També a la FUJIMAE per la seva col·laboració, i per suposat, a totes les persones que han format l’equip organitzatiu de l’esdeveniment, doncs sense aquest no seria possible portar a terme el  projecte.

 

Sobre l'autor

admin

0

 

Encara no hi han comentaris

Comenta aquest post